A családállításról

Csoportos foglalkozások keretében Bert Hellinger családleképezéses módszerét is alkalmazzuk Stúdiónkban és vidéki helyszíneken egyaránt. A Hellinger-féle családállítás nagyon hatékonyan gyökeres változást idéz elő azoknál, akik hajlandóak szembenézni múltjukkal és el is fogadják azt.

Bert Hellinger a nyolcvanas évek második felében kezdte el módszerének kidolgozását. A pszichoanalízis, a hipnózis, a tranzakció-analízis és a családterápia módszereit saját eseteinek alapos tanulmányozásával és megfigyeléseivel ötvözve túllépett a hagyományos nyugati pszichológia megszokott fogalmi keretein, és új módszerével rövid időn belül igen látványos sikereket ért el. A kilencvenes években Németországban, 2000-től pedig világszerte futótűzként terjedt el a szisztemikus-fenomenologikus rendszerterápia, közismertebb nevén a családfelállítás nevű módszer, amit Magyarországon Dr. Angster Mária honosított meg.

Családállítás

A szisztemikus-fenomenologikus családterápia, vagy röviden a “családfelállítás” a családi lélek-mezőnek a “megkérdezése”. A módszer a külföldi és a hazai tapasztalatok szerint rendkívül erőteljes, pontos és hatékony. Egyrészt új fényben láttatja az életünket nehezítő bajokat, betegségeket, kudarcokat, másrészt lehetővé teszi, hogy ezeket a terheket, nagy katarzisokat okozó csoportos és egyéni foglalkozásokon letegyük. A módszer hatékonyságát azok a pozitív változások igazolják, amelyek az eddigi foglalkozások résztvevőinek életében – sokszor azonnal – következtek be.

Akut és krónikus problémák megoldására, a lelki harmónia visszaállítására, vagy személyes kapcsolatok rendbe tételére kínáljuk csoportos foglalkozásainkat.

Következő családállítás időpontjaink