A kineziológiáról

A KINEZIOLÓGIA szó jelentése: mozgástudomány, (kinézis – mozgás, logos – tudomány).

Ez a „stresszoldó”, személyiségfejlesztő módszer az “izomtesztelést” mint a test biológiai visszajelzését használja arra, hogy fizikai, energetikai, mentális és emocionális állapotunkról a leghűbb – a ránk jellemző – képet megrajzolhassa. Segítségével felismerhető a diszharmónia, és megfelelő “korrekciókkal” létrehozható a test különböző – mentális, fizikai, energetikai – szintjei között az egyensúly, a harmónia.

Módszertanunk

Hazánkban talán a legelterjedtebb a One Brain módszer, ezt használjuk mi is. Ez nyújtja talán a legkomplexebb és legholisztikusabb lehetőségeket. Az érzelmi okokat helyezi előtérbe, és azt vallja, hogy az ember minden döntését, választását, a múltban megélt élményeik, érzelmeik befolyásolják. Az érzelmi energiák harmóniába hozásával megteremti a lehetőséget, hogy az egyén aktivizálhassa az energiáit a belső és külső növekedésre, gyógyulásra.

A One Brain módszer az alábbi 10 területet érinti (ezek képezik tanfolyamaink tudásanyagát is).

I.: A kineziológia eszközei: a résztvevők megtanulják a kineziológia alapjait, az izomtesztelést, valamint megismerkednek a rendszer gerincét alkotó érzelmi barométerrel és a stresszoldásra szolgáló technikákkal.

II.: Tanulási képességek fejlesztése: Ez a program a hangsúlyt a tanulási problémákra, a dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, beszédzavar (általában az iskolában előforduló dys-készségek) és azok korrekciójára helyezi. Továbbfejleszti az izomtesztelés és a stresszoldás technikáit, összehangolva a két agyféltekét – innen a rendszer neve: “One Brain”, azaz “Egy Agy”.

III.: Testkód: E tanfolyam után mindenki másként tekint majd az emberekre – és saját magára is. Előtérben a testi jellegzetességeink, illetve a bennünk kódolt kommunikációs és kapcsolatbeli problémák és azok korrekciói állnak.

IV.: “Egy Agy” haladóknak: A tanfolyamon a dyslexiát kiváltó érzelmi okok állnak a középpontban. Az itt tanult technikák segítségével mind az érzelmi, mind a fizikai energiákat felismerjük, és működésüket pozitívan befolyásolhatjuk.

V.: Szavaknál is hangosabban: A “Testkódban” tanultak elmélyítése a célja ennek a programnak. Az összes szerkezeti jelleg terítékre kerül, melyek a “szavaknál hangosabban” árulkodnak ügyfeleink, ismerőseink és szeretteink jelleméről, jellegzetes viselkedési formáikról.

VI.: Szerkezeti idegtan: Ez a program összefoglalja és kiegészíti az eddig tanultakat. A szervezet ideg- és energiarendszere, fájdalomcsillapítás, valamint fóbiák, függőségek és rögeszmés viselkedések oldása áll előtérben.

VII.: Viszonyok Veszélyben: Őseinkhez, szüleinkhez, testvéreinkhez, barátokhoz, partnerekhez, otthonainkhoz, bolygónkhoz, világegyetemhez és az Istenhez kapcsolódó stresszeink, félreértéseink, viszonyaink tisztázódnak ebben a programban.

VIII.: Testáramkörök, fájdalom és megértés: További fájdalomcsökkentési technikák meridiánok energiájának felhasználásával. Baleseti stresszek oldása, perelandra esszenciák, korlátaink a választásban: elkerüléseink, mozgásunk alapja a 18 izomcsoport.

IX.: Gyermekkor, szexualitás és öregedés: Ez a program felöleli az életutunkat, az anyaméhtől a napjainkig elsajátított belső tudásunkkal, szexuális mintákkal kapcsolatos félelmeinket, fóbiáinkat és függőségeinket.

X.: Serdülőkor érettség és szeretet: A módszer legegyenesebb szembehelyezkedése ez az eltagadott hitrendszerekkel. A célja, kihúzni a szögeket önmagunkból, melyekkel saját magunk ácsolta keresztjeinkre szegeztük magunkat, mikor megtagadtuk személyes egységünket.

Neuro-kineziológia

Learning Enhancement Advanced Program (LEAP)

Ez egy olyan kineziológiai alapú módszer, amelynek alkalmazásával fokozhatók tanulási képességeink, nőhet kreativitásunk, cselekvésünk összhangba kerülhet a környezetünkkel. Mindezt a különböző agyi területek és pályák összehangolásával érjük el.

A LEAP az egyik legsikeresebb program a közepesen súlyos, egyedi tanulási nehézségekkel küzdő, beleértve az agykárosodott (sclerosis multiplex, stroke) gyermekek és felnőttek kezelésében is. Javítja az agy működését, a durva és finom motoros készségeket. Gyermekeknél és fiataloknál segít tanulási nehézségek, motiválatlanság, önbizalomhiány, valamint különböző érzelmi zavarok esetén. Felnőttkorban főleg alvászavarok, allergia, szociális fóbiák, Burnout-szindróma és depresszió ellen is megoldást biztosít.

A kezelés során fekvő helyzetben helyezkedik el a páciens és izomtesztelés segítségével felderíthető, mely agyi területeken akadályozott az információáramlás. A tesztelést követően akupunktúrás pont kombinációk összefogásával korrigáljuk a blokkolt területet.

A LEAP egyedülállósága, hogy speciális akupunktúrás pontok érintésével, különböző agyi területekre és agyi pályákra tudunk hatást gyakorolni. Ezáltal egy adott agyi terület vagy pálya közvetlenül érhető el és stressz mentesíthető, mely tartós pozitív változást hoz létre. Többszöri, terápiás alkalmazása után jelentősen javul a helyzetfelismerés, a problémamegoldó-képesség, az agyi teljesítmény várhatóan maximalizálódik, akár stressz-helyzetben is.

Ez a technika egy igen szigorú, több lépésből álló program, melyben meghatározott a kezelés sorrendisége is. A hosszú távú, tartós eredmény eléréséhez az első, esetenként a második alkalom után valószínűsíthető, hogy a továbbiakban hány kezelésre van még szüksége a páciensnek. A kezelés fájdalommentes, nyugtató hatású és semmilyen eszközt nem igényel (akupunktúrás tű alkalmazása nélküli).

Képzéseink

Az egyéni kineziológiai terápiák mellett kineziológus képzés is folyik Stúdiónkban. Az alábbi ágak elsajátításához a lentebb meghirdetett időpontokban indulnak kurzusok.

Kineziológia módszerek

A résztvevők megtanulják a kineziológia alapjait, az izomtesztelést, valamint megismerkednek a rendszer gerincét alkotó érzelmi barométerrel és a stresszoldásra szolgáló technikákkal.

A program a hangsúlyt a tanulási problémákra, a dyslexia különböző formáira és azok korrekciójára helyezi. A tanult technikák segítségével mind az érzelmi, mind a fizikai energiákat felismerjük, és működésüket pozitívan befolyásolhatjuk.

Ezután a tanfolyam után mindenki másként tekint majd az emberekre – és saját magára is. Előtérbe kerülnek testi jellegzetességeink, illetve a bennünk kódolt kommunikációs és kapcsolatbeli problémák és azok korrekciói, melyek a “szavaknál hangosabban” árulkodnak ügyfeleink, ismerőseink és szeretteink jelleméről, jellegzetes viselkedési formáikról.

Őseinkhez, szüleinkhez, testvéreinkhez, barátokhoz, partnerekhez, otthonainkhoz, bolygónkhoz, világegyetemhez és az Istenhez kapcsolódó stresszeink, félreértéseink, viszonyaink is tisztázódnak a képzés során. A meridiánok energiájának felhasználásával fájdalomcsökkentési technikákat is el lehet sajátítani.

A kurzus egyik része felöleli az életutunkat az anyaméhtől egészen felnőttkorunkig a később elsajátított belső tudásunkkal, szexuális mintákkal kapcsolatos félelmeinket, fóbiáinkat és függőségeinket.

A fenti nagyobb kurzusok mellett mini-tanfolyamokat is szervezünk, amelyeknek előfeltétele az 1. A kineziológia eszközei c. tanfolyam elvégzése. Ezek a tanfolyamok továbbképzés jellegűek, a leggyakrabban előforduló emberi problémák legegyszerűbb “oldásának” lehetőségét tárja elénk.

Ez a módszer a distressz hatékony kezeléséről szól. E képzés keretében elsajátítható az érzelmi stresszoldó technikák, kifejleszthetők túlélési minták, érzelmekkel ellenőrizhetővé válnak a szervreflexpontok, valamint a depresszió, a függőségek és a fóbiák is leküzdhetők lesznek ennek segítségével.

Gyógyító érintés a neve annak a neuromuskularis biofeedback technikának, amelyet a kiroterápia, a kineziológia, az akupunktúra, a pszichológia és a táplálkozástudomány eredményeinek felhasználásával fejlesztettek ki. A módszer a maga teljességében szemléli az embert, és alkalmazása során legalább akkora jelentősége van a megelőzésnek, mint magának a kezelésnek.

Ez a módszer a distressz hatékony kezeléséről szól. E képzés keretében elsajátítható az érzelmi stresszoldó technikák, kifejleszthetők túlélési minták, érzelmekkel ellenőrizhetővé válnak a szervreflexpontok, valamint a depresszió, a függőségek és a fóbiák is leküzdhetők lesznek ennek segítségével.

Következő kineziológia képzéseink